Hei og velkommen til vår Tips og Råd side.

Her vil du finne noen gode tips og råd som kan bidra til en bedre turopplevelse. Våre tips og råd er rettet mot de litt mindre erfarne fjellvante som trenger rask innføring i enkle grep på veien.

Fjellvettreglene

I 2016 ble Fjellvettreglene oppgradert for første gang på over 60 år. De nye reglene har fokus på den enkelte sitt ansvar for å gjøre turen trygg, og er ment å være et planleggingsverktøy som kan utgjøre forskjellen mellom liv og død. Les de nye Fjellvettreglene HER.

Slik bruker du kart og kompass

Å kunne lese kart hjelper deg til å både planlegge og å finne veien på tur. Her får du en kort innføring i bruk av kart og kompas. Prøv og feil, og prøv igjen.

Kle deg riktig på fjellet

Å kle seg riktig er viktig dersom man ønsker den gode opplevelsen i fjellheimen. Gardistene Sivert og Oscar gir deg sine beste tips for å holde varmen når kulda setter inn i fjellet.

Pakk en lett sekk for sommerturen i fjellet

Slik pakker du en lett sekk for sommerturen i fjellet. Utstyrsekspert og turrådgiver Anders Gjengedal fra turinformasjonen til DNT Oslo og Omegn viser deg hvordan du kan pakke en lett sekk for turen fra hytte til hytte i sommerfjellet.

Slik pakker du sekken for vinterturen

Utstyrsekspert og turrådgiver Anders Gjengedal fra turinformasjonen til DNT Oslo og Omegn viser deg hvordan du kan pakke sekken for turen fra hytte til hytte i vinterfjellet.

Valg av ryggsekk

Riktig ryggsekk kan være forskjellen på en flott naturopplevelse og en grusom tur med vond rygg og påfølgende stiv nakke og hodepine. Det gjør mye med turopplevelsen å ha en god sekk på ryggen. For noen aktiviteter kan det være veldig ønskelig med spesielle egenskaper og detaljer på sekken, og er man mye ute hele året kan det være riktig å ha flere sekker å velge mellom. Les mer HER

Valg av sovepose

Husk å velge en sovepose som passer til ditt bruk. Det er forskjell om du skal ligge ute i telt, tarp eller hengekøye eller i hytte. Prøv å se for deg hvor kaldt det vil være ved bruk av soveposen. Det er forskjell på komforttemperatur for menn og kvinner. Generelt er det bedre å være for varm enn for kald, men alt for varm er heller ingen god idé. Les mer HER

Slik pakker du soveposen

Lær å pakke soveposen skikkelig til tur! Slik pakker du soveposen ~ Lars Monsen’s Tips & Triks,

Tenne bål

15. april til 15. september er det hovedsakelig ikke lov til å tenne bål. Det står videre i lovverket at det likevel er tillatt å gjøre opp ild der det åpenbart ikke kan medføre brannfare. Altså, det er lov å bruke hodet. Det kan også innføres lokale restriksjoner på kort varsel dersom forholdene tilsier at det er stor brannfare, så husk å gjøre deg kjent med regelverket i området du ferdes. Les mer HER