Sesongåpning i Bjerkreimselva

BJERKREIM. Tiden hadde endelig kommet for å utfordre laksen i Bjerkreimselva. Ved adkomst til bensinstasjonen på Vikeså, hvor vi kjøper fiskekort, var det stinn brakke. Det var visst utrolig mange som hadde ventet på denne dagen. Fiske begynte kl. 24:00 natt til søndag den 15 juni, så det var kanskje ikke så rart at det var så mange som ville benytte de sene nattestimene i elva.

Vi satte opp teltet på campingen nede ved Vinningland. Her var stemningen høy, som alltid, i de mange campingvognene. Vi rigget fiskeutstyr og nippet til noe godt, mens minuttene fortet seg utrolig sakte frem mot avspark. Valg av den første flua var en hard oppgave å knekke. Vannstanden i elva var verken høy eller lav, alt virket sånn middels.

Da klokken slo 24:00 landet flua i vannet, og jeg kjente gåsehuden reise seg under alle klærne. Det er en helt utrolig følelse som bygger seg opp, når en har ventet hele våren til denne dagen. Etter 15 minutter kjenner jeg plutselig at det hugger til. DÆR! skriker jeg i sammen sekund, hvor Sverre hopper til i kjempe iver. I dette sekundet er jeg på vei opp mot stjernene, men dessverre etterfulgte det neste sekundet et stort mageplask. Kroppen var overfølsom for alt som virket som napp, for i den andre enden av senen satt det kun en liten fjært av en brunørret.

Det var ingen aktivitet å se i elva etter laksen, så ettersom timene gikk mot morgen, var det kun noen brunørreter som beit seg fast i fluene våre. Vi hørte at det var tatt enkelte ”svidder”, men stort sett var det en nokså laber serieåpning i Bjerkreimselva. Det ventes mer nedbør, så da blir det nok større muligheter for å få noe.

Link fiskekort i Bjerkreimselva

Legg igjen en kommentar