rypejakt-kjetilstadheiene

Rypejakt – Kjetilstadheiene

Vi, Karl-Erik og Jan, hadde hørt om gode rype forekomster i Kjetilstad, så da var det bare å pakke sekken og komme seg av gårde. Værmeldingen for helgen var spådd liten storm, kraftige regnbyger og snø over 900 meter.

Turen opp til hytta gikk greiere i år, ettersom tråkket var nokså kjent. Vi kom oss inn før mørket la seg. Været skiftet utover kvelden, fra litt regn, til kraftig storm og bøtter med regn/ sludd. Kastene i vinden var så merkbare at hytta beveget seg som en kjekk liten vugge.

Første jaktdag stod solen høyt og alt var bare fryd. Vi regnet med at rypene hadde trekt så høyt opp i fjellet som mulig. Så vi tok utgangspunkt i Såta (1433 m.o.h) Opp Kvelven splittet vi lag, hvor vi skulle møtes på flata før Såtedalen.

Det tok ikke lange tiden før jeg hørte Karl-Erik varmet kanonene. Vel oppe på flata fortalte Karl-Erik at han hadde vært oppi minst 30 ryper, men de letta på langt hold. Han hadde både fått blåst ut rust av gamle Staren, samt testet ut om salongen var godt nok skutt inn.

Jo høyere vi kom opp i terrenget, mer snø ble det, og færre ryper så vi. Men med det uværet som hadde vært kvelden før, så var det så unaturlig. Bare så synd at vi ikke tenkte på det litt før. Der stod vi med snø godt over knea, og et hvert skritt kostet litt ekstra slit. På veien ned så vi ryper lette på lange hold, med ett unntak. Så det ble med den.

Neste dag blåste det ganske kraftig med sludd på størrelse med nyfødte kattunger. Så noen ny tur opp mot Såta lå ikke fremst i planen. Vi tuslet oss opp forbi Kvelven med en grei runde rundt på flata. Vi hilste pent på et par stegger og noen ryper, som så kjekt lettet på alt for lang hold. Så litt fikk vi lufta oss.

Jaktkort Kjetilstadheiene – Prostøl

Link: Inatur.no

Legg igjen en kommentar