rypejakt-høylandet

Rypejakt – Høylandet

Med fjellet fullt av lemmen, og varsel om store rypekull, var forventningene store før årets rypejakt. Vi hadde banket inn jakt i to forskjellige områder. Høylandet i nord og Kyrksæterøra i sør. Det som var mest overraskende var mangfoldet av rypejegere.

Dagen før den Store dagen, satte vi opp teltet i gensen av terrenget. Været var som ”mot normalt” regn og litt vind. Første jaktdag startet tidlig, hvor første kontakt med rype kom allerede over første brink. Det poppet opp jegere fra nesten hver tue. Så det ble både sosialt samt at rypa var mye i bevegelse. Treffprosenten var å leve med, men det var irriterende å bomme på andreskuddet. Så det ble ikke mange double’er. Totalt endte vi på 10 fine ryper første jaktdag.

Andre dagen følte vi for å gå etter lirypa. Men noe så trykkende fugl er det lenge siden jeg har vært borti. De tok ikke på vingene, før du hadde tråkka de på ”tærne”. Like overraskende spratt de opp mellom beina våre, hver eneste gang. Slikt noe, er ikke en støkkjeger etter fjellrypa vandt med. Så dette ble den store bomme dagen.
Rypa sitter nok der med et godt flir om nebbet. Vi avslutta dagen med 3 ryper

Vi reiste så sørover, mot Kyrksæterøra, hvor vi hadde en hytte som lå midt i terrenget til disposisjon. Her krydde det også av lemmen og rypejegere. Været strålte, og det var fantastisk fint, men problemet var at rypa letta så fort den så oss. Det var mye ryper å se, men oftest på alt for lange hold. Totalt fikk vi 4 ryper og en hare.

Jaktkort Høylandet – Inatur.no

Legg igjen en kommentar