orretfiske-hardangervidda

Ørretfiske – Kinsarvik, Hardangervidda

Karl-Erik hadde kjentmannsprøven i dette terrenget. Han er en tidligere reinsjeger og tydeligvis godt trent. For begrepet «litt bratt» har fått en ny betydning.

Vi startet turen med ca 2 kilometer lang kjerrevei, hvor stigningen var nokså krevende. Vi merket fort at sekkene var en smule tunge (25 – 27 kg). Men med de mengder mat vi bar med oss, var det selvskrevet at ting ble «litt» tungt.

Grusveien ble bare en liten indikasjon på at høydemeterne skulle spises. For når stien, som egentlig kunne sammenlignes med trapper, gikk over til flere etapper med taudrag – var det snakk om at det var mer enn «litt bratt». Topp punktet var hele 1200 m.o.h, hvor vi startet på ca 150 m.o.h og det var ikke lange stubben vi gikk.

Foruten litt klatring og fisking, skal det sies at vi gjorde noen ærlige forsøk på å spise ned vekta på sekkene. ”Brimi Spesial” frista blant annet med reinsdyr, fleske pannekaker og fiskesuppe med muslinger.

Vi fisket oss innover fjellheimen, og det skal sies at her ble fisken større og rødere i kjøttet, jo lenger inn i fjellet vi kom.

Fiskekort kjøper du på Inatur.no

Legg igjen en kommentar