Lysefjorden – Kjerag

Lysefjorden – Kjerag

LYSEFJORDEN. Det er en mektig opplevelse og gå ut langs Lysefjorden til Kjerag. Fra utsiktspunket på Nesatind er det 1000 loddrette meter ned til havflaten.

Turløypa til Kjerag er betegnes som tung. Den starter friskt fra 640 moh med bratt stigning opp berget til 812 moh og fortsetter ned i den frodige Litledalen. Deretter går stien opp og over en ny rygg før den kommer ned i Storedalen, som er hoveddalføret bak Kjeragmassivet. Stien bukter seg et lite stykke ut mot Lysefjorden og derfra går det bratt opp langs eggen av Kjeragmassivet og over blankskurt granitt, ut til varden på Nesatind. Topp punktet på Kjerag er 1 020 moh.

Kjerag bolten

300 meter vest fra varden på Nesatind står en rund steinblokk kilt fast i en sprekk ytterst mot stupet. Dette er Kjerag bolten. Mange lar seg friste til å gå ut på bolten, men for de fleste er det høyst tilstrekkelig å se den.

Turistforeningen råder følgende for denne turen.
– Turen krever godt fottøy. Det anbefales ikke å gå turen under isete føre, tåke eller kraftig vind. Turen er ikke egnet for små barn. De beregner ca 5 timer tur/ retur.

Link med kart og beskrivelse hos Ut.no

Legg igjen en kommentar