Leirduebanen på Skurve

Leirduebanen på Skurve

ÅLGÅRD. Rypesteggen var nylig på omvisning hos Rogaland Jægerklubb (aug. 2002) Dette er blant Europas beste skyteklubb med et stort antall skytebaner, som for eksempel: rifle-, pistol- og leirduebaner. Foruten at skyteforholdene er helt unike i sin art i Europa, innbyr beliggenheten og bygningene noe helt spesielt og særegent.

Når en kommer opp på ”tunet” ser en tre bygninger som alle består av naturstein, ukantet villmarkspanel og torv på taket. Det ligger i ett med naturen og gir en behagelig følelse av å være på edelt ”jaktslott”. Rune Søndlie viste meg rundt i de ervervige bygningene, som alle hadde sitt særpreg.

Rogaland Jægerklubb var utsatt for en brann i hovedbygget for ca to år siden, men de har jobbet iherdig med å sette opp et nytt hovedbygg. I begynnelsen av juni d.å vil det nye bygget stå ferdig. Et større og mer luftigere hovedbygning enn det som var tidligere. Dette bygget vil romme kontorer, børsemaker og en stor fest sal med plass til ca 100 gjester. Det interiørmessige er like markant som det utvendige. Det gjennomgående er bruken av ukantet bjørk på veggene, natursteinpeis og gammel tegl. Som medlem i Rogaland Jægerklubb står en fritt til å benytte lokalene enten til privat- eller bedriftarrangement.

Leirduebanene er mange og svært kreative. JEGERTRAP – ypperlig for jakt på ryper, orrfugl og storfugl som i utgangspunktet sitter på bakken og beiter og som letter fra deg. Det er mange kombinasjoner å velge i.

SKEET – en internasjonal skytegren, som blant annet er med i det olympiske program. Denne banen gir god trening for nær sagt alle typer jaktskudd. Fragående og motkommende mål samt rene sideskudd. TÅRNBANE – en dobbel tårnbane gir deg det komplette tilbud dersom du trener til jakt på overflyvende fugl. And-, gås-, fasan- og duejakt er eksempler på jaktformer som krever denne type trening.

SPORTINGLØYPA – er ca. 1,5 km lang, og har i dag 10 skytestasjoner med hele 77 helautomatiske kaste-maskiner, samt en del manuelle. Banen er designet av Willy Thatcher, en av Englands beste ”course-designers” og banen blir av ham betegnet som en av Europas beste sportingløyper.

Vi tok turen opp sportingløypa hvor ”standplassene” var svært nøye lagt opp iht natur og vegitasjon. Første standplass vi testet ut var Famous Grouse banen. Der fikk en duene mot seg, hvor de snudde når du var oppdaget. Denne banen har Rogaland Jægerklubb et samarbeid med Famous Grouse. Fra april og frem til september pågår en Famous Grouse Cup hvor den beste skytteren med to tellende serier på denne banen, vinner en jakttur for ei uke i Skottland. Sponset og betalt av Famous Grouse.

Vi testet 4 av de totalt 10 banene som ligger langs sportingløypa. Det er helt utrolig hvor bra dette er satt opp. En vil finne mer eller mindre alle typer skudd som en opplever under jakta.

Legg igjen en kommentar