kr11,000 Inkl. frakt & mva

Helsport Spitsbergen sovepose

Komforttemperatur -32°C

Spitsbergen X-Trem er vår råeste vinterpose med twin-bag-system

Detaljer

  • Vekt: 3.31 kg
  • T-Lim: -45°C
  • Personlengde/bredde: 195/85 cm
  • Volum komprimert: 37×29 cm (24L)

 

Vipps
Legg i ønskeliste
Legg i ønskeliste
Kategorier: , , Stikkord: , ,

Helsport Spitsbergen sovepose

Gjennom en årrekke har Helsport opparbeidet seg erfaring ved å designe produkter for polare ekspedisjoner. Teltene våre har blitt brukt i de mest ekstreme miljøene jordkloden har å by på, og vi trengte soveposer som kunne matche dette. I Spitsbergen har vi utviklet et unikt design med bakgrunn i tilbakemeldinger fra våre ambassadører i kombinasjon med vår egen erfaring på området. Vi har også videreført vår mest varmeffektive konstruksjon og passform som først ble tatt i bruk i Rago-serien.

Alle aspekter ved det å sove i ekstrem kulde har blitt tatt hensyn til og vurdert når vi har designet twin-bag systemet. Spitsbergen kombinerer varmen og komforten man får fra gåsedun, kuldefordelene man får ved syntetisk fyll, og ekstra varmeeffekt ved bruk av shingle konstruksjon. Spitsbergen har også vår mest komfortable og effektive konstruksjon og passform, kombinert med maksimal fleksibilitet fra den innovative glidelåsløsningen Den følger Helsport sin «long» passform med ekstra bredde for at du skal kunne ha muligheten til å bytte klær mens du fortsatt sitter inne i posen, samtidig som det reduserer muligheten for at kuldepunkter oppstår.

Innerposen: Innerposen er fylt med 750 gåsedun, med ekstra dun i fotenden hvor det er høyt varmetap. Hetten sitter som støpt rundt hodet og også her er det fylt med ekstra dun. Varmekragen er formet slik at den sitter naturlig og komfortabelt over skuldrene med enkel innvendig justering.

Alle glidelåsene på posen er laget så korte som mulig uten at det går utover brukervennligheten. Langs hele glidelåsen ligger det en stor, dunisolert varmeklaff unngår varmetap.

I skulderhøyde på høyre siden av armen, er det en ekstra glidelås som er dekket av en myk dunklaff for å unngå at glidelåsen setter seg fast. Hovedglidelåsen på venstre side har tre skyvere som kan gjøres om slik at det blir en åpning for venstrearmen. Denne doble glidelåsløsningen gjør at du kan sitte oppreist i innerposen og holde deg god og varm samtidig som du kan spise, lese, lage mat e.l. På innsiden av posen finner du en romslig brystlomme hvor du kan oppbevare det du behøver å ha lett tilgjengelig.

Hetten og varmekragen har begge strammejustering slik at innerposen kan bli lukket helt i veldig kalde forhold, eller åpnet helt opp om temperaturen tillater det. Det er også enkelt å regulere temperaturen ved bruk av doble glidelåser.

Dunkamrene på brystet er spesialdesignet rundt de doble glidelåsene ved å bruke to lange vertikale dunkamre på siden og et kortere horisontalt dunkammer over brystet. Dette gjør at duna holder seg på plass og maksimerer spensten og varmen.

Personlengde/bredde: 195/85 cm Vekt: 1,51 kg EN 13537 T-Lim: -25 Isolasjon: 90/10 Gåsedun, 750 FP Vekt isolasjon: 861 g

Ytterposen: Ytterposen har et ganske annerledes design i forhold til innerposen. Den har en kort glidelås sentrert på midten av posen og er fylt med syntetisk materiale. Med en sentrert glidelås betyr det at inner-og ytterposen har motsatte glidelåser fra hverandre. Dette er for å minimere varmetap og unngå at man blir forvirret på natten hvis man må ut av posen. Glidelåsen er også beskyttet med en varmeklaff som folder seg over glidelåsen på enden for å unngå at den fryser fra pusten man puster ut om natten.

Vi har brukt syntetisk fyll i ytterposen på grunn av det kritiske, men kanskje ikke så kjente problemet med å sove i kalde klima. I løpet av natten svetter vi, og fuktigheten som slippes ut kan fryse på innsiden av soveposen i ekstrem kulde. Over tid kan dette bygge seg opp som is inne i posen og det kan være et stort problem på lengre ekspedisjoner.

Med Spitsbergenposen vil det fortsatt være en fare for at det kan bli is på innsiden av posen, men fordi det er syntetisk materiale vil ikke isen gå utover og ødelegge isolasjonsegenskapene i samme grad som det gjør med dun. I tillegg tørker det betraktelig raskere.

For å øke varmen ytterliggere har vi brukt en «shingle konstruksjon» på oversiden av soveposen. Shingle konstruksjon betyr at vi bruker overlappende fiberstykker, i stedet for et stort stykke.

Det gjør at man får større frihet til å bevege seg i posen samtidig som varmen blir «fanget» mellom lagene og sørger for ekstra varme. Under EN-testen fant vi at denne konstruksjonen gjorde soveposen hele 15% mer effektiv enn å bruke et enkelt fiberstykke. 
Fiberen er et resirkulerbart syntetisk fyll som også selvfølgelig oppfyller kravene våre for varmeeffektivitet.

Passformen på ytterposen er designet for å passe over innerposen uten at den komprimerer duna. Hetten er formet slik at den enkelt kan trekkes over hetten på innerposen, eller legges flatt og fylles med klær så den fungerer som en pute.

Ytterposen har den samme komfortable Pertex-nylonen på innsiden av posen, men en enda kraftigere Pertex-nylon som er behandlet med ekstra 1000mm vannavvisende coating på utsiden. Alle materialene har C6 WR behandling. Ytterposen har som innerposen også en stor og romslig lomme innvendig i brysthøyde for oppbevaring av det du trenger å ha lett tilgjengelig.

Personlengde/bredde: 200/90 cm Vekt: 1,56 kg EN 13537 T-Lim: -11 Isolasjon: Thermolite® T3 Ecomade Vekt isolasjon: 861 g

Tips fra produktutvikler: Når du legger deg inn i Spitsbergen, lukk igjen ytterposen først. Det blir da enklere å dra igjen glidelåsen på innerposen.
Dersom du blir for varm i løpet av natten kan du bruke glidelåsene på innerposene for å regulere temperaturen.Fordi Spitsbergen bruker den samme passformen som Rago Long, kan du fint bruke ytterposen separat for å gi ekstra varme til andre soveposer fra vårt sortiment

Aktiviteter

  • Expedition

    Expedition